Danogips

Danogips – Hög kvalité och hållbarhet

Knauf Danogips historia

I Sverige har Knauf en annan företagsform och heter Knauf danogips, de har sitt huvudkontor i skånska Åhus. De har även ett par försäljningskontor runt om i landet, exempelvis i Sävsjö, Göteborg, Stockholm och Umeå.

Knauf främsta tillverkning är gipsprodukter, kalk och cementprodukter samt värmeisoleringsmaterial som marknadsförs och distribueras i alla Europas länder.

År 1932 startades företaget Knauf av familjen Knauf, generationer senare så expanderas företaget fortfarande. Familjeföretaget Knauf har en klassisk företagsanda med korta och snabba beslutsvägar. De har mod att pröva sina innovativa idéer och driva utvecklingen framåt. Detta har visat sig vara väldigt framgångsrikt.

I början av 1970-talet inledde den danska danogips förhandlingar med Åhus kommun om att bygga en fabrik där. Detta kom perfekt i tid för Åhus kommun, då de hade bestämt sig för att bygga ut hamnen, och detta skulle då innebära att industrin skulle ge arbetstillfällen och mer beläggning i hamnen.

De första åren tillverkades det bara standargipsskivor i Åhusfabriken, på dagtid. Men det gick väldigt bra för dem och efterhand så expanderade och utökades öppettiderna samt tillverkningen. Idag produceras ett komplett skivsortiment i fabriken.

Akustikteknik och danogips

Vi på Akustikteknik använder oss av Knaufs danogogips på grund av kvalité och hållbarhet. Vi är väldigt nöjda med produkterna samt material och känner att vi kan ge våra kunder det lilla extra genom att leverera våra tjänster med danogips. Kontakta oss gärna för mer information om samarbetet med Knaufs danogips eller om ni behöver vår hjälp med akustiktekniken.

Har du en fråga till oss?

Telefon: 0734-43 05 91
E-mail: akustikteknik@telia.com
Adress: Hästvägen 2B, 212 35 Malmö

Öppettider
Mån-Tors 8-16 – Fred 8-12